Burning Freeport

2a sessió: fitxes i primeres proves

Acabem les fitxes i comencem a jugar!

Sóna senzill però no ho és. El sistema no és fàcil (ni en la seva versió més simple) i tots plegats estem una mica atabalats. A més no he preparat res….

El grup, a més, és nou. Dels 4 jugadors, n'hi ha dos que fa força temps que no juguen.

Però tot i això els pjs queden potent. Ara que m'ho miro amb una mica de distància els BITs prometen. Hem d'aprendre'n però prometen.

Fem una mica de partida per què no sigui dit.

Escena inicial:

Luca i Valentino, els dos germans residents a la casa familiar dels Casanno (que ha heredat el petit Luca) estan davant la llar de foc, un dia plujós. Algú truca a la porta. És la seva germana gran, la Martha, està desconsolada. El seu marit metge ha mort. L'home que el va treure dels carrers, de la prostitució ha mort. I la seva família ha repudiat a la Martha i l'ha fotut al carrer.

Païnt encara la notícia, obrint una ampolla de vi, apareix de sobte el germà que falta: Iosepe! Que s'havia fugat al continent, fugint del Senyor Dimecres, mafiós de la ciutat de Freeport, qu el vol mort per haver matat el seu germà (Dimarts) per error.

Amb la família reunida, es decideix anar a la taberna del Gavià Negre, on treballava en Iosepe abans de caure a la mala vida. Allà un mariner de la tripulació de la Capitana Baumann els informa d'un "xivatasso", un carregament de snakeweed (droga tova) està a la disposició del primer que el recuperi, doncs la barcassa que el duia ha naufragat en la tempesta sense deixar supervivents. El primer negoci per als germans Casanno reunits de nou!

La primera cosa és trobar, en una ciutat marinera i pirata, una mula o carro. Hi ha una infiltració al barri de Bloodsalt i el robatori d'una mula de la fortalesa de Redblade (comandant hobgoblin) amb una certa teatralitat per part de la Martha. Després d'això s'inicia el viatge fins al lloc indicat pel mariner, guiats per en Valentino. Un cop allà veuen que no són els primers i el grup té un enfrontament amb els pirates que allà hi ha que són ràpidament vençuts. Quan estan a punt d'acumular i gaudir del botí arriba la guàrdia! Però com és que ho sabien?

Fugida amb barca, mar endins….

 

Notes sobre el joc:

  • tinc la sensació que ens vam atabalar amb el nou sistema i no ens vam centrar en les Grans Normes Bàsiques: "Digues si o tira els daus", "Let it ride" i, (sobretot) en el nou format de declarar intenció – assignar tasca – negociar resultat….
  • un cop revisades amb calma, les fitxes (encara inacabades en els seus BITs) donen moltíssim joc
  • com a GM hauré de mirar no centrar-me tant en voler ser fidedigne a la ciutat de Freeport i deixar que els jugadors i el propi fluir de la partida configuri la ciutat….
  • a partir de revisar les regles de Resources i de Circles, veig nous enfocs….

Comments

Menecrates

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.